Firma Debets Schalke, specjalista w budowie szklarni, wprowadza nową, globalną identyfikację marki

Dziś firma Debets Schalke wprowadza nowe logo oraz nowy wizerunek korporacyjny. Zmiany mają podkreślać pozycję firmy jako międzynarodowego specjalisty w dziedzinie kompleksowych inwestycji szklarniowych.

Założona w 1985 roku firma Debets Schalke obecnie dostarcza nowych i używanych szklarni oraz instalacji technicznych na całym świecie. Jednak w Holandii nadal jest postrzegana wyłącznie jako globalny dostawca używanych szklarni, podczas gdy w innych krajach zdobyła uznanie jako realizator kompleksowych inwestycji związanych z budową nowych szklarni. Obecnie to właśnie tego typu inwestycje stanowią główne źródło przychodów firmy. „Nowy wizerunek korporacyjny ma nowoczesny charakter i konsoliduje całe portfolio firmy. Wprowadza powiew świeżości, lecz jednocześnie uwzględnia historię oraz spuściznę Debets Schalke” – mówi Dylan Schalke, Kierownik Eksportu w firmie Debets Schalke.

Nowa identyfikacja marki

Nowe logo nawiązuje do postaci Martina Debetsa oraz Jana Schalke, czyli założycieli rodzinnej firmy Debets Schalke. Z kolei znak „DS” nawiązuje do tradycyjnych metod budowy szklarni, dzięki którym Debets Schalke z firmy rodzinnej zmieniła się w przedsiębiorstwo o międzynarodowej renomie. W efekcie powstało logo określające firmę w niezwykle trafny sposób.

Prezentuje się ono następująco:

Strona internetowa

Dzisiaj premierę ma również nowa strona internetowa firmy: www.debetsschalke.com. Odwiedzający mogą na niej znaleźć dodatkowe informacje na temat różnych projektów, ofert oraz usług firmy Debets Schalke. W najbliższym czasie strona będzie dostępna również w innych językach.

Współpraca z firmą DS Hortitrade

Wprowadzenie nowego logo oraz wizerunku korporacyjnego zbiegło się w czasie – i to nieprzypadkowo – ze zmianą nazwy firmy DS Hortitrade (wcześniej znanej jako DS2) oraz modyfikacją jej wizerunku. Obie firmy używają tego samego logo. Firmy DS Hortitrade i Debets Schalke współpracują ze sobą już od pewnego czasu, dostarczając szeroką gamę rozwiązań na całym świecie i odpowiadając na potrzeby rynku. Logo ilustruje unikalne partnerstwo obu firm, dzięki któremu możliwa jest kompleksowa obsługa klienta. Na etapie budowania szklarni klient współpracuje z firmą Debets Schalke, zaś później – podczas zakupu maszyn i materiałów ogrodniczych – z firmą DS Hortitrade. Pozwala to nawiązywać długotrwałe relacje z klientami oraz na wiele sposobów ułatwiać im życie. „Logo w jasny i łatwo rozpoznawalny sposób zaznacza naszą obecność w różnych krajach. Jednocześnie pokazujemy, że obie firmy specjalizują się w swoich branżach” – mówi Martin Debets, Dyrektor Generalny firmy Debets Schalke.

////////// KONIEC INFORMACJI //////////

O firmie Debets Schalke

Debets Schalke zajmuje się globalną sprzedażą nowych i używanych szklarni oraz instalacji technicznych. Od chwili powstania w 1985 roku firma z powodzeniem przeprowadziła tysiące podprojektów oraz inwestycji „pod klucz” na całym świecie. Więcej informacji na temat firmy Debets Schalke można znaleźć na stronie internetowej www.debetsschalke.com lub na jej profilu w serwisie Twitter.

W celu uzyskania dodatkowych informacji prosimy o kontakt z naszym Kierownikiem ds. Marketingu i Komunikacji
Debora van Zijl:
T +31 (0)174 245 321